domingo, octubre 09, 2005

El satèl·lit "Cryosat" cau a prop del Pol Nord poc temps després d'enlairar-se


El satèl·lit meteorològic "Cryosat" ha caigut en aigües del mar de Lincoln, a prop del Pol Nord, poc després d'enlairar-se, segons ha informat el general Oleg Gromov, comandant adjunt de les tropes espacials de Rússia, i poc després ho ha confirmat l'Agència Espacial Europea. A sis minuts de l'enlairament, l'ESA ja no rebia cap senyal de l'aparell, però no havia perdut l'esperança de recuperar-lo. La missió havia de consistir a investigar quina relació hi ha entre el canvi climàtic i el desgel polar.

El "Cryosat", que s'havia enlairat des de la base russa de Plesetsk a les cinc de la tarda, ha caigut al mar de Lincoln prop del Pol Nord. De fet, des de només sis minuts després del llançament, l'ESA ja no ha rebut cap senyal de l'aparell, que no ha aconseguit separar-se del coet. Fonts russes creuen que el problema hauria estat una avaria en el motor.

El "Cryosat" tenia l'objectiu d'investigar quina relació hi ha entre el canvi climàtic i el desgel polar. El gel i la neu ocupen gairebé la cinquena part de la superfície sòlida de la Terra i la seva fusió progressiva és alarmant.

El satèl·lit "Cryosat" havia d'orbitar durant tres anys a 720 quilòmetres de distància, amb el propòsit d'estudiar el cicle dels gels i les seves variacions anuals. El giny, dotat amb tecnologia punta, havia estat construït per empreses de disset països, incloses tres firmes espanyoles.

La intenció dels científics era preveure l'evolució del nivell del mar i les temperatures hivernals. A causa d'aquest fracàs, la investigació que tenia prevista l'Agència Espacial Europea sobre el canvi climàtic haurà d'esperar.

6 Comments:

Anonymous Anónimo said...

Si para poner en orbita el satélite utilizan un misil ss-19 es normal que al final se estrelle. Esos misiles solo sirvenb para atacar a USA.

4:45 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Pareix que tingues raó

8:33 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

No confundir el cryosat con el cryosant.

9:28 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

ESTE SATÉLITE SOLO HA COSTADO 165 MILLONES DE DÓLARES. VAYA GANGA

10:39 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

Y no confundir el cryosant con el croysant.

12:26 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

9:13 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home