domingo, octubre 09, 2005

Un equip de científics recrea la "grip espanyola" del 1918 per combatre la grip aviària



Un investigador ha demostrat que el virus que va provocar la pandèmia tenia l'origen en els ocells.

Un grup de científics ha aconseguit reconstruir l'anomenada "grip espanyola" que fa 87 anys va matar 50 milions de persones per estudiar com combatre l'anomenada grip aviària. Un investigador ha demostrat que el virus que va provocar la pandèmia tenia l'origen en els ocells, com l'aviària. Aquella grip, però, es va transmetre entre persones, mentre que l'actual grip aviària (que se sàpiga) no es contagia entre humans.
El 1918, mentre el món estava immers en la Primera Guerra Mundial, una epidèmia de grip d'abast mundial matava 50 milions de persones. Espanya va quedar al marge de la guerra, i potser per això els diaris es van fer més ressò d'aquella grip, que es va acabar coneixent com la "grip espanyola".
Ara, després de 10 anys d'estudi, un equip d'especialistes nord-americans ha aconseguit "reconstruir el virus completament" després de desenterrar cadàvers de persones que van morir per aquest virus que van trobar congelades a Alaska. L'investigador Jeffry Taubenberger, al capdavant de l'equip, ha anunciat que ha descobert alguns dels mecanismes que la van fer tan mortífera i ha confirmat que tenia l'origen en els ocells.
Això ha obert una porta per combatre la grip aviària. No obstant, cal insistir que mentre que aquella grip d'origen aviari es contagiava de persona a persona, el virus de la grip asiàtica actual només afecta (per ara) els ocells.
Per aconseguir reproduir el virus complet, els investigadors han extret teixits d'aquells cossos i han reconstruït el virus per primer cop, ja que en el seu moment no es va aïllar i, per tant, no es coneixia fins ara. Segons el microbiòleg espanyol Adolfo García Sastre, que treballa a la facultat de medicina del Mount Sinai de Nova York, "els resultats indiquen que les raons per la virulència d'aquest virus són múltiples, ja que hi ha més d'un gen que n'és responsable".
García Sastre ha explicat que ara "tenim un marc de referència per dissenyar medicaments o vacunes específiques per aquests gens" ja que hi ha "força coses comunes entre el virus de la grip aviària i el del 1918".
No obstant, des del món universitari s'assegura que, de moment, no hi ha cap raó que faci pensar en una amenaça immediata de pandèmia i es consideren molt alarmistes les xifres de l'ONU en què es preveuen 150 milions de víctimes si el virus aconsegueix passar als humans. A més, els diferents governs tenen a punt plans de prevenció i control per aplicar-los si el virus arribés a transmetre's entre persones.

2 Comments:

Blogger HAARP_project said...

QUE GRANDE ES EL MUNDIAL DE FÚTBOL:
COREA DEL SUR
JAPÓN
ARABIA SAUDÍ
IRÁN
TÚNEZ
GHANA
TOGO
COSTA DE MARFIL
ANGOLA
COSTA RICA
MÉXICO
USA
ECUADOR
PARAGUAY
BRASIL
ARGENTINA
CROACIA
INGLATERRA
POLONIA
ITALIA
PORTUGAL
HOLANDA
UCRANIA
ALEMANIA

10:12 p. m.  
Blogger Sr_thompson said...

Si yo hubiera jugado con Guinea en vez de estar tocando los huevos en Castellón también nos hubieramos clasificado. Y yo hubiera sido pichichi en Alemania.

11:00 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home